Jedinstven si? Imaš inovativne i kreativne ideje? Odmah se prepoznaješ u naslovu? Nije slučajno što čitaš ovaj tekst, jer kažu da slučajnosti ne postoje. Nazovimo to višom silom ili igrom sudbine… ovaj blog učinio je da budeš na pravom mestu. Ukoliko pripadaš svetu advertajzinga i ukoliko si kreativac, ne čudi što su ti oči širom otvorene i što ćeš tekst pročitati do kraja. A sam ćeš videti kuda će te on na kraju odvesti…

Osećaš kako te tvoja interesovanja i razmišljanja izdvajaju iz mase? Znaš da je u isti mah i blagoslov i teret imati nepresušan izvor ideja, jer sve one zvrje u tvojoj glavi i čekaju da se otelotvore. Način na koji ih izražavaš je originalan, a to te čini različitim u odnosu na ostale. Tvoj rad, trud i tok misli samo potvrđuju poznatu činjenicu da čovek ima snažnu potrebu za stvaranjem. Znaš da pored toga postoji isto tako snažna ljudska potreba za komuniciranjem. Zaronimo časkom u prošlost, jedno 30000 godina pre… čovek je u pećini ostavljao otiske svoje šake kako ne bi bio zaboravljen. Oglasio se u želji da ostavi trag koji će ga predstaviti u svetu. Shvataš poentu? To snažno prenošenje poruke znači – JA SAM OVDE. To se nije promenilo do današnjice, što dodatno potvrđuje neverovatnu moć advertajzinga. Promenilo se jedino to što je moderno doba omogućilo korišćenje različitih medija i različitih komunikacionih alata. Kao neko ko dolazi iz kreativne industrije, sigurno znaš da je upravo to potrebno za jednu integrisanu marketing komunikaciju.

Svestan si širokog spektra mogućnosti koje nam otvara svet advertajzinga… zato se majstorski trudiš da usaglasiš sve činioce prilikom rada kako bi poruka bila preneta snažno i efektno. Pored toga, smatraš da imaš talenat i kreativan duh. Takođe, misliš da si predan i požrtvovan i da možeš brzo i efikasno pronaći fantastična marketinška rešenja. Isto tako hrabro ćeš ponuditi i ono što nije do sada viđeno.

Ipak… misliš da još nisi pokazao svoj potencijal u punoj snazi jer nema nikoga ko bi to ohrabrio. Srećom nije tako. Na tvoju veliku radost, možeš da budeš primećen! Ove godine, 3. i 4. novembra u Madlenianum Opera & Theatre održaće se, šesti po redu, festival integrisanih komunikacija – KAKTUS 2020. Upravo pod sloganom „UNIQUE IN BEING DIFFERENT”, festival slavi ljude I njihove različitosti, kreativnost i inovativnost timova I hrabrost pojedinaca.

Verovatno si se sada, kao I svaki kreativac, zapitao zbog čega je za ime festivala uzeta reč kaktus. Asocijacija je jasna. Kaktus opstaje uprkos teškim uslovima… baš kao i dobre ideje. Festival će i ove godine veličati samo kampanje koje izlaze iz granica očiglednog i koje uprkos teškim uslovima postižu najefikasniju komunikaciju sa ciljnim grupama. S ponosom možemo da kažemo da ćemo prenositi dešavanja u realtime-u, jer će jedan od zvaničnih blogera ovog festivala biti Ivan Marjanović, naš kolega koji je prepoznat kao vrhunski kreativac. Pored konferencijskog dela (predavanja, paneli, radionice), ažurno ćemo izveštavati i o takmičarskom delu. Pratićemo kome odlazi strukovna nagrada KAKTUS (dodeljuje se kompanijama, institucijama I agencijama za najbolje pojedinačne integrisane kampanje u protekloj godini). Takođe, pratićemo i KAKTUS TALENTS dodelu koja treba da podstakne i motiviše mlade u kreativnoj industriji da pokažu potencijal, talenat I kreativnost.

Ukoliko te tvoji talenti, interesovanja i sposobnosti čine različitim, a u isto vreme jedinstvenim, onda si ti pravi kandidat! Sada znaš da zaista ništa nije slučajno jer se ovaj tekst našao pred tobom.

Već si čuo za KAKTUS? Odlično! Ukoliko nisi, požuri! Šta čekaš? Više o konkursu za takmičenje mladih talenata iz agencija u Srbiji pogledaj OVDE. Ne oklevaj! Osmeli se I prijavi se! Možda baš ti budeš primećen. Ne dozvoli da tvoja ideja bude samo u tvojoj glavi već neka zaživi u svetu!

Imaš priliku, pokaži se! Ostavi svoj otisak!